Nieuws | Dorpsbelangen Musselkanaal

In Stadskanaal (Noord, Parkwijk en Maarswold), Musselkanaal en Onstwedde is er wekelijks Klik! Vrijwilligers bieden bewoners (gratis) persoonlijke hulp bij gebruik van hun tablet, smartphone of computer. Vaak maakt Klik! deel uit van een koffie- of inloopbijeenkomst. Een overzicht met alle locaties en tijden van alle Klik! bijeenkomsten is te vinden op www.klik-stadskanaal.nl. Naast de persoonlijke hulp zijn er de komende tijd themabijeenkomsten over Veilig online Bankieren en over Zoeken op het internet.

‘Veilig online Bankieren’
 wordt aangeboden in samenwerking met de Rabobank Groninger Land. Aan de orde komt hoe je veilig online bankiert, phising mail of “valse” berichten die je op je telefoon binnen krijgt, wat te doen en waar moet je opletten en Geldmaat (dit is de nieuwe gele geldautomaat).
Donderdag 9 april in Lint in Musselkanaal (10.00- 12.00 uur) (Afgelast vanwege Coronavirus)
‘Zoeken op het Internet’, overal wordt verwezen naar informatie op internet, bijv. op TV en in de krant met een adres dat meestal begint met www. Ook zonder zo'n internetadres kan van alles op internet worden opgezocht, dat wordt wel ‘Googelen’ genoemd.
Maandag 30 maart buurtcentrum Maarswold in Stadskanaal (13.30 -15.30 uur)(Afgelast vanwege Coronavirus)
Alle themabijeenkomsten zijn gratis te bezoeken. Vooraf aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Welstad (buurtwerk) of per email organisatie@klik-stadskanaal.nl.

Knoal in de Toekomst is een project waarbij de groepen 7 en 8 van CBS De Lindenborgh, buurtwerk Welstad en Stichting Dorpsbelangen zich samen inzetten voor een specifiek stuk grond, een collectieve ruimte, in het dorp Musselkanaal. 

Lees hier de digitale brochure. 

De brand van drie weken geleden heeft veel impact gehad op ons dorp. Maar we hebben de kop d’r weer veur! 

Vanaf woensdag krijg je de nieuwsbrief thuis en lees je hoe het ervoor staat. Wat gebeurt er met het gebied? Welke winkels zijn weer bereikbaar? En hoe gaat het verder?

De nieuwsbrief is ook digitaal beschikbaar via deze link: http://bit.ly/nieuwsbrief_levendig_msk


Stichting Dorpsbelangen Musselkanaal

 

fotografie Metha Eikens0503 verkleint voor web 

Heb je het laatste nieuws al gehoord?

  • De gemeente koopt het Blauwe Pand, gaat het slopen. Lefier bouwt daar 7 sociale huurwoningen.
  • De schop gaat de grond in in de Anjerstraat voor bomen, hekken en struiken. Samen richten we de collectieve ruimte in.
  • Lefier wil 15 woningen bouwen op de hoek Kerkstraat-Badstraat.
  • Er komen nieuwe parkeerplaatsen bij de Mitra en er komt een nieuwe kade en steiger bij de Gelegenheid.

Musselkanaal is een levendig dorp, er gebeurt veel! Donderdag 22 maart aan de Anjersstraat vierden we dit samen met de provincie, gemeente Stadskanaal, Lefier, ondernemersvereniging en Dorpsbelangen. Een mooi moment om stil te staan bij wat we hebben bereikt. Maar vooral wat er nog staat te gebeuren.

 

De gemeente koopt het Blauwe Pand, gaat het slopen. Lefier bouwt daar 7 sociale huurwoningen

Peter Gelling (wethouder gemeente Stadskanaal): ‘We zijn blij te kunnen vertellen dat de gemeente het zogenoemde Blauwe Pand zeer binnenkort koopt (Marktstraat 66-68). Sinds de brand in 2016 is dit pand een doorn in het oog van veel Musselkanaalsters. Het is een mooie mijlpaal in de ontwikkeling van het Lint. Wat volgt is flora- en fauna onderzoek, sloop, bodemsanering en het uitwerken van plannen met Lefier. Op deze plek bouwt de corporatie 7 sociale huurwoningen.’

De schop gaat de grond in in de Anjerstraat voor bomen, hekken en struiken. Samen richten we de collectieve ruimte in

Ben Schomaker (Stichting Dorpsbelangen Musselkanaal): ‘In juni presenteerde de bewonerswerkgroep de ontwerpen op het Diemerplein en nu staan er units en is het eerste straatwerk gelegd. Zodra de eerste bomen, struiken en hekwerk er staan is er alle ruimte voor bewoners, organisaties en bedrijven om een deelgebied te adopteren. Dit is een unieke kans om samen een prachtige collectieve ruimte te maken. We komen graag in contact met mensen die hier aan de slag willen. Aan de Anjerstraat zijn er al initiatieven voor een speeltuin, aanleg van kruidentuinen, een moestuin met jongeren en een imker.’

Lefier wil 15 woningen bouwen op de hoek Kerkstraat-Badstraat

Lees meer...

Omslagfoto Sociaal Media

De kogel is door de kerk en SDM mag u met gepaste trots melden dat de exploitatie van zwembad de Horsten voor het zwemseizoen vanaf 2018 wordt overgedragen aan  Dorpsbedrijf Zwembad de Horsten. Het Dorpsbedrijf wordt een samenwerking met Optisport en Zwemschool Henny de Groot en de Zwemvereniging Musselkanaal (ZVM).

De plannen worden uitgevoerd in een drietal fases.

  • In de eerste fase wordt aan de exploitatie van het zwembad de Horsten vorm en inhoud gegeven. We willen na 2 jaar eigenaar worden van Zwembad de Horsten.
  • De tweede fase betreft de transitie van fossiele energie (gas) naar duurzame energie (zon- en windenergie).
  • De derde fase is de uitbreiding van activiteiten met speel- en sporttoestellen voor jong en oud.

Wat gaat er in 2018 concreet veranderen?

Lees meer...

Het gaat beginnen! 
Na twee jaar van plannen maken gaan in de komende week de handen uit de mouwen. De eerste werkzaamheden aan de groene gebieden die overbleven na sloop van de woningen van Lefier komen eraan. In deze nieuwsbrief leest u hier meer over deze ‘collectieve ruimte’. 

Wat gaat er gebeuren? 
Er komen vier units te staan aan de Anjerstraat (achterzijde Rozenstraat). Volgende week start het voorbereidend werk hiervoor. Als de units er staan, dan worden ze klaargemaakt voor gebruik.  Ook wordt de Anjerstraat smaller gemaakt, gaat een deel van de parkeerplaatsen weg en er wordt een werkterrein aangelegd voor materialen (met een container erbij). Half maart is er een feestelijke moment met onder andere de opening van de units. U ontvangt daarvoor natuurlijk een uitnodiging. Na de opening start de aanleg van groen en paden en wordt de basisstructuur gemaakt.

Lees meer...

In de afgelopen paar jaar is er veel gebeurd en in gang gezet in Musselkanaal. Zonder uitputtend te zijn wil ik een aantal zaken noemen, die in de afgelopen jaren zijn aangepakt.

Het centrum werd ingericht en de kunstwerken in ons dorp staan er weer piekfijn bij. Daarnaast hebben we achter de schermen, samen met de gemeente Stadskanaal, woningbouwcorporatie Lefier en de Ondernemersvereniging, gewerkt aan de herinrichting van Musselkanaal. In het afgelopen jaar hebben we samen voorbereidingen getroffen en de uitvoering ervan krijgt dit jaar zijn beslag.

Lees meer...

bruintjebeer

overdekt podium