• 1

Nieuws | Dorpsbelangen Musselkanaal

In de afgelopen paar jaar is er veel gebeurd en in gang gezet in Musselkanaal. Zonder uitputtend te zijn wil ik een aantal zaken noemen, die in de afgelopen jaren zijn aangepakt.

Het centrum werd ingericht en de kunstwerken in ons dorp staan er weer piekfijn bij. Daarnaast hebben we achter de schermen, samen met de gemeente Stadskanaal, woningbouwcorporatie Lefier en de Ondernemersvereniging, gewerkt aan de herinrichting van Musselkanaal. In het afgelopen jaar hebben we samen voorbereidingen getroffen en de uitvoering ervan krijgt dit jaar zijn beslag.

 Samen met bewoners wordt de collectieve ruimte in de Florawijk (Anjerstraat) ingericht. De eerste nieuwbouwwoningen van Lefier (Badstraat) worden in februari opgeleverd. Ook zijn er plannen in voorbereiding om het koopcentrum aantrekkelijker te maken. Daarnaast zal de kade en steiger bij "De Gelegenheid" worden vernieuwd en zal door aanleg van enkele parkeerplaatsen een einde komen aan de parkeeroverlast op het deel van de Marktstraat tussen de Dirk de Ruiterstraat en de Willem Diemerstraat. Dit jaar wordt het eerste Dorpsbedrijf binnen de Gemeente Stadskanaal opgericht voor de exploitatie van zwembad de Horsten. In samenwerking met Optisport wordt vorm en inhoud gegeven aan dit Dorpsbedrijf. Hierover zullen wij binnenkort een aparte bewonersavond organiseren om u bij te praten. Er staat dit jaar dus van alles te gebeuren!

Op 21 maart van dit jaar worden gemeenteraadverkiezingen gehouden. De verkiezingsprogramma’s zijn gemaakt en de politieke partijen hebben hun keuzes gemaakt. Ook keuzes voor de ontwikkeling en toekomst van Musselkanaal, maar…………

  • Wat hebben de plaatselijke politieke partijen voor Musselkanaal in hun verkiezingsprogramma staan?
  • Wordt er voldoende rekening gehouden met de Leefbaarheid van Musselkanaal?
  • Wat is uw mening over het verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen?
  • Zijn de juiste keuzes gemaakt voor Musselkanaal?
  • Is er voldoende aandacht voor Musselkanaal?

Om dit duidelijk te krijgen organiseren wij wederom een verkiezingsavond. Tijdens deze avond zullen alle partijen hun verkiezingsprogramma’s toelichten. U krijgt de gelegenheid om vragen te stellen en te discussiëren met dorpsgenoten en de politiek. De verkiezingsavond geeft u inzicht in welke politieke partij in de Gemeente het meeste wil bijdragen aan de ontwikkeling en toekomst van Musselkanaal. Als bewoners van Musselkanaal kunt u op 21 maart 2018 vervolgens een bijdrage leveren aan de leefbaarheid in Musselkanaal door massaal te gaan stemmen.

De verkiezingsavond wordt gehouden op dinsdag 30 januari 2018 in “de Gelegenheid”. Het thema van de avond is “Blijft Musselkanaal in Beeld” .De avond begint om 20.00 uur. De koffie staat klaar! U komt toch ook?

MuzzelknoalsterNijs - Januari 2018

bruintjebeer

overdekt podium